Bunkermuseum Hanstholm

Besøg Bunkermuseum Hanstholm og oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.
Museet består af Hanstholms enestående museumsbunker på 2000 m2, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan, hvordan soldaterne levede. I bunkeren findes også spændende særudstillinger.
Bunkeren rummede en kanon med en indvending diameter på 38 cm, og hvis rør alene vejede 110 tons. Bunkeren blev bygget i 1941 som en del af et batteri, som sammen med et tilsvarende batteri ved Kristiansand i Norge skulle spærre indsejlingen til Skagerrak for at holde den engelske flåde ude af farvandet. Kanonerne kunne skyde ud på en afstand af 55 km, dvs. næsten halvvejs til Norge. De tungeste granater vejede 800 kg.

Dokumentationscentret ovenpå bunkeren rummer den helt nye udstilling ”Fjende & Nabo – Hanstholm besat”! Udstillingen handler om livet i Danmarks stærkeste fæstning under 2. Verdenskrig. Med menneskene i fokus fortælles historien om både de tyske soldater og civilbefolkningens liv i skyggen af befæstningsanlæggene, og om hvordan besætter og besat levede sammen. Museet ligger placeret i noget af Danmarks smukkeste natur på kanten af Vesterhavet og Nationalpark Thy. Tag en tur med det gamle ammunitionstoget, som kører gennem museumsområdet og nogle af batteriets store bunkere.


Kontakt info

Bunkermuseum Hanstholm
Molevej 29
7730 Hanstholm

+45 97 96 17 36
info@museumscenterhanstholm.dk


Når vi ikke er til Thy i Århus bor vi på

Molevej 29
7730 Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm

Molevej 29
7730 Hanstholm